Benvinguts, passeu, passeu...

Sí, amics i amigues, desprès de vuit anys de presència setmanal al suplement QuèFem? de La Vanguardia, el somni d'alguns lectors i distribuïdors cinematogràfics enfurismats s'ha fet realitat: m'han posat de quatre potes al carrer. Sort que sempre ens quedarà Internet, el refugi pels bocamolls professionals com jo.
De moment, aquí aniré recopilant alguns dels textos publicats que, vistos en perspectiva, em retraten cruament com l'ésser que sóc: amargat, paranoic, fòbic, venjatiu, voyeur, pervers... normalet.
_________________________________________________

Dirty Dancing 2

manual revolucionari

No us penseu pas que Dirty Dancing 2 sigui una vulgar història romàntica amb coreografies de salsa. Al darrere hi ha també un profund missatge sobre l’aprenentatge vital d’una noia que descobreix què ha de fer per revolucionar-se interiorment.

Estimaràs els EUA per damunt de totes les coses: Encara que els joves revolucionaris castristes tinguin morbo, torna al teu país i no et quedis en un lloc tan desagraït com Cuba, que no vol acollir les solidàries indústries ianquis.
‘Dale a tu cuerpo alegría, Macarena’: Però no et passis. Els ritmes cubans els carrega el diable, així que balla només la salsa amb arranjaments soft del tipus Los 40 principales i, sobretot, que estigui cantada en anglès.

No et refiïs dels llatins: Són tots uns mentiders. Recorda que Diego Luna s’ofereix dues vegades a “portar-te” a casa… L’únic que fa, però, és acompanyar-te pels carrers de l’Havana i aprofitar per omplir-te el cap amb paraules romàntiques. Nena, que aquest és com en Dinio: busca el passaport per fotre el camp.

L’accent cubà és hipnòtic: Tanta dolçor abaixa les defenses de qualsevol dona. Sortosament, els dobladors al castellà de Dirty Dancing 2 han pensat que Luna parlava amb accent massa libidinós i li han posat una veu que sembla l’Apu, el dependent indi de la sèrie dels Simpson.

Fes cas dels grans: Sempre tenen bons consells rancis per donar-te sobre la vida. A més, això és el cine i tot és possible!: des de veure ballar (bé!) un Patrick Swayze amb sobredosi de clembuterol a tenir uns pares tradicionals i burgesos que, tot i ser als conservadors anys cinquanta, entenen perfectament que la seva filla s’ho faci amb un marrec comunista, cambrer… i hispà!

Finalment, balla!: Encara que no en tinguis ni idea, el director ho muntarà tot per dissimular que tu i Diego Luna feu pitjor parella de ball que Carmen de Mairena i el Pozí.

No hay comentarios:

Wanted!!!!

Si teniu textos d'El Doctor Maligno, podeu ajudar-me a recopilar-los i penjar-los al bloc. Envieu-me una còpia escanejada o en el format que us sigui més còmode a eldrmaligno@gmail.com.
Ara per ara, el repte més important és aconseguir el primer Maligno publicat. Si no recordo malament, tractava d'aquell bodri de Mel Gibson titulat El patriota. El tens tu?