Benvinguts, passeu, passeu...

Sí, amics i amigues, desprès de vuit anys de presència setmanal al suplement QuèFem? de La Vanguardia, el somni d'alguns lectors i distribuïdors cinematogràfics enfurismats s'ha fet realitat: m'han posat de quatre potes al carrer. Sort que sempre ens quedarà Internet, el refugi pels bocamolls professionals com jo.
De moment, aquí aniré recopilant alguns dels textos publicats que, vistos en perspectiva, em retraten cruament com l'ésser que sóc: amargat, paranoic, fòbic, venjatiu, voyeur, pervers... normalet.
_________________________________________________

Escuela de seducción

cinema socialista

El cinema es basa en un joc de preguntes i respostes: l’espectador qüestiona contínuament el que està veient, i el director va dosificant les explicacions segons els seus interessos creatius. Per això, una de les coses més frustrants és trobar-se amb pel·lícules afectades per la “síndrome del PP en una comissió d’investigació”. O sigui, històries que parlen molt però no expliquen res. És el cas d’Escuela de seducción, que encara avui continua sent per a mi un enigma irresolt. No sé per què els personatges fan el que fan, diuen el que diuen i pensen el que pensen. La qual cosa és especialment greu en una comèdia que, suposadament, vol explicar-nos com s’ho fan els homes i les dones, què es diuen o què callen, i què pensen els uns de les altres i les altres dels uns. Però no vull analitzar els moltíssims forats del guió de la cinta o el seu esperit ozoresià disfressat de modernitat. M’interessen més altres detallets.

Còmics contra actors: El film està protagonitzat per Javier Veiga, un producte televisiu que mai no hauria d’haver sortit de la petita pantalla. Allà, els seus monòlegs d’El Club de la Comedia fan gràcia; a la sala de cine, en canvi, és incapaç d’omplir ni la minipantalla d’una multisala. Ser graciós i imitar l’accent argentí no et fa actor. Interpretar és una altra cosa, i si no, fixeu-vos en el recital còmic que, sense despentinar-se, fa Victoria Abril, la seva companya de repartiment. Heu vist algú capaç de petonejar el paquet d’un maniquí masculí i no morir en l’intent? Abril ho fa sense problemes perquè és un tros d’actriu.

Els ‘amiguetes’: Després tenim el tema dels cameos, una pràctica que ja comença a provocar basques. A Escuela de seducción, a més, tot fa una flaire a nepotisme que evidencia com, quan canvia un govern, el país en realitat segueix igual; només canvien els que xuclen la mamella. Així que prepareu-vos per al nou cine socialista, igual de caspós que l’aznarista, però envaït ara d’“amiguetes” enrotllats que, o treballen a la SER i Canal +, o passen tot el dia llegint El País. Ah!, i naturalment, creuen que Alejandro Sanz és l’artista espanyol més important del segle.

No hay comentarios:

Wanted!!!!

Si teniu textos d'El Doctor Maligno, podeu ajudar-me a recopilar-los i penjar-los al bloc. Envieu-me una còpia escanejada o en el format que us sigui més còmode a eldrmaligno@gmail.com.
Ara per ara, el repte més important és aconseguir el primer Maligno publicat. Si no recordo malament, tractava d'aquell bodri de Mel Gibson titulat El patriota. El tens tu?