Benvinguts, passeu, passeu...

Sí, amics i amigues, desprès de vuit anys de presència setmanal al suplement QuèFem? de La Vanguardia, el somni d'alguns lectors i distribuïdors cinematogràfics enfurismats s'ha fet realitat: m'han posat de quatre potes al carrer. Sort que sempre ens quedarà Internet, el refugi pels bocamolls professionals com jo.
De moment, aquí aniré recopilant alguns dels textos publicats que, vistos en perspectiva, em retraten cruament com l'ésser que sóc: amargat, paranoic, fòbic, venjatiu, voyeur, pervers... normalet.
_________________________________________________

Hot Milk

condemnada

El submon dels crítics és especial. Per això m’agrada tant pertànyer-hi. Les fílies i les fòbies neixen amb una facilitat sorprenent, i els especialistes (ehem) en cine discutim sobre pel·lícules que hem vist entre becaina i becaina. I és que les sessions per a la premsa són sempre al matí, i ja se sap que el pobre i patidor crític (viu atacat per la por al paper en blanc i bla bla bla…) és un creador noctàmbul i bohemi que mai no s’aixeca abans de les dotze del migdia. Els crítics són, a més, uns professionals gregaris, que van en grups, com les monges a l’enter-rament del Papa, i que estan per damunt del bé i del mal. Anem de perdonavides, vaja. I el darrer akelarre el vam fer la setmana passada, a la projecció per a la premsa de Hot Milk.

Prejudici: Poques vegades he vist tanta boca salivant davant la possibilitat de fotre queixalada a Ricardito Bofill, aquest intrús pijo i desintoxicat que ha decidit passar-se al cinema. Hot Milk, aquell dia, ja era un fracàs creatiu abans que se’n projectés el primer fotograma. Jo, per exemple, ja tenia clar que ocuparia aquesta secció de Pífies i Despropòsits.

Al·lucinació: I sí, Hot Milk és dolenta, però cada setmana els crítics ens empassem coses molt més indigestes i no diem res. Aquesta mena d’“Amélie s’ha pres un àcid” acumula deliri darrere deliri, aplica transgressions de parvulari i proposa un discurset moral digne dels escolapis de Sarrià. Però, què voleu que us digui, transpira anarquia i una indubtable sinceritat.

Ana ‘forever’: No obstant, si val la pena anar a veure Hot Milk és per Ana Turpin, una magnètica presència que ens recordaria Penélope Cruz si no fos perquè la Turpin sí que sap actuar. Ella i algunes idees visuals aconsegueixen expressar la flipada de la nit a Eivissa (es nota que Bofill ho ha viscut en primera persona) i fan de la cinta una pífia i un despropòsit que, si es té la delicadesa de no caure en el simple prejudici, és més pífia que despropòsit.

No hay comentarios:

Wanted!!!!

Si teniu textos d'El Doctor Maligno, podeu ajudar-me a recopilar-los i penjar-los al bloc. Envieu-me una còpia escanejada o en el format que us sigui més còmode a eldrmaligno@gmail.com.
Ara per ara, el repte més important és aconseguir el primer Maligno publicat. Si no recordo malament, tractava d'aquell bodri de Mel Gibson titulat El patriota. El tens tu?